Trwałość produktów pakowanych w modyfikowanej atmosferze

Marzena Ucherek

Monografie nr 179, 2007, s. 248, ISBN 978-83-7252-352-5
Cena: 33,60 zł

Treść:

  Cz. I. Stan badań w zakresie wyznaczania trwałości środków spożywczych.

  1. Istota koncepcji trwałości żywności.
  2. Wieloaspektowość problemu określania trwałości żywności.
  3. Problematyka trwałości produktów pakowanych w modyfikowanej atmosferze.

    Cz. II. Badania eksperymentalne dotyczące trwałości produktów pakowanych w modyfikowanej atmosferze.

  4. Program badań trwałości produktów pakowanych w modyfikowanej atmosferze.
  5. Metody i modele statystyczne zastosowane w badaniach trwałości produktów pakowanych w mieszaninie gazów.
  6. Wyniki badań eksperymentalnych oraz ich statystyczna i merytoryczna interpretacja.
  7. Komputerowe wyznaczanie oraz monitorowanie trwałości produktów pakowanych w modyfikowanej atmosferze.

    Cz. III. Ekonomiczne aspekty związane z badaniem trwałości żywności.

  8. Znaczenie wiarygodnego określania trwałości w warunkach gospodarki rynkowej.

DrukujE-mail