Trwałość produktów pakowanych w modyfikowanej atmosferze
Marzena Ucherek
Monografie nr 179, 2007, s. 248, ISBN 978-83-7252-352-5
Cena: 33,60 zł
Treść:
Cz. I. Stan badań w zakresie wyznaczania trwałości środków spożywczych.
- Istota koncepcji trwałości żywności.
- Wieloaspektowość problemu określania trwałości żywności.
- Problematyka trwałości produktów pakowanych w modyfikowanej atmosferze.
Cz. II. Badania eksperymentalne dotyczące trwałości produktów pakowanych w modyfikowanej atmosferze. - Program badań trwałości produktów pakowanych w modyfikowanej atmosferze.
- Metody i modele statystyczne zastosowane w badaniach trwałości produktów pakowanych w mieszaninie gazów.
- Wyniki badań eksperymentalnych oraz ich statystyczna i merytoryczna interpretacja.
- Komputerowe wyznaczanie oraz monitorowanie trwałości produktów pakowanych w modyfikowanej atmosferze.
Cz. III. Ekonomiczne aspekty związane z badaniem trwałości żywności. - Znaczenie wiarygodnego określania trwałości w warunkach gospodarki rynkowej.