Możliwości modelowania jakości mlecznych napojów fermentowanych w czasie przechowywania

Wanda Kudełka

Monografie Nr 186, 2008, s. 208, ISBN 978-83-7252-397-6
Cena: 15,23 zł

Treść:

  1. Jakość produktów i jej modelowanie.
  2. Ogólna charakterystyka mlecznych napojów fermentowanych.
  3. Technologia otrzymywania mlecznych napojów fermentowanych.
  4. Wartość odżywcza i żywieniowa mlecznych napojów fermentowanych.
  5. Zmiany zachodzące w mlecznych napojach fermentowanych w procesie produkcji i w czasie przechowywania.
  6. Cel pracy i hipotezy.
  7. Materiał doświadczalny i metodyka badań.
  8. Wyniki badań i ich merytoryczna i statystyczna interpretacja.
  9. Modelowanie jakości mlecznych napojów fermentowanych.
  10. Apsekt ekonomiczny modelowania jakości mlecznych napojów fermentowanych.

DrukujE-mail