Czynniki determinujące bezpieczeństwo opakowań przeznaczonych do kontaktu z żywnością
Agnieszka Kawecka
Monografie: Prace Doktorskie nr 20, 2014, s. 192, ISBN 978-83-7252-680-9
Cena: 35,70 zł
Treść:
- Opakowania produktów żywnościowych i związane z nimi zagrożenia bezpieczeństwa zdrowia i życia ludzkiego
- Uwarunkowania minimalizacji występowania zagrożeń bezpieczeństwa w łańcuchu dostaw opakowań
- Materiały i metody badawcze wykorzystane w celu weryfikacji wybranych atrybutów bezpieczeństwa opakowań do żywności
- Analiza świadomości bezpieczeństwa materiałów i opakowań do żywności oraz postaw przedstawicieli podmiotów tworzących łańcuch dostaw opakowań i jego otoczenie
- Analiza diagnostyczna prawidłowości przebiegu działań w ramach zapewnienia bezpieczeństwa opakowań
- Badanie i ocena bezpieczeństwo wybranych materiałów opakowaniowych i opakowań z nich wykonanych
- Badanie i ocena bezpieczeństwa gwarantowanego przez opakowania zewnętrzne i dokumenty towarzyszące