Czynniki determinujące bezpieczeństwo opakowań przeznaczonych do kontaktu z żywnością

Agnieszka Kawecka

Monografie: Prace Doktorskie nr 20, 2014, s. 192, ISBN 978-83-7252-680-9
Cena: 35,70 zł

 

Treść:

  1. Opakowania produktów żywnościowych i związane z nimi zagrożenia bezpieczeństwa zdrowia i życia ludzkiego
  2. Uwarunkowania minimalizacji występowania zagrożeń bezpieczeństwa w łańcuchu dostaw opakowań
  3. Materiały i metody badawcze wykorzystane w celu weryfikacji wybranych atrybutów bezpieczeństwa opakowań do żywności
  4. Analiza świadomości bezpieczeństwa materiałów i opakowań do żywności oraz postaw przedstawicieli podmiotów tworzących łańcuch dostaw opakowań i jego otoczenie
  5. Analiza diagnostyczna prawidłowości przebiegu działań w ramach zapewnienia bezpieczeństwa opakowań
  6. Badanie i ocena bezpieczeństwo wybranych materiałów opakowaniowych i opakowań z nich wykonanych
  7. Badanie i ocena bezpieczeństwa gwarantowanego przez opakowania zewnętrzne i dokumenty towarzyszące

Drukuj