Wymagania osób podróżujących samochodami wobec wybranych usług gastronomicznych

Joanna M. Dziadkowiec

Monografie Nr 243, 2016, s. 256, ISBN 978-83-7252-718-9
Cena: 48,30 zł

 

Przedmiotem analizy w monografii są usługi gastronomiczne dla turystów zmotoryzowanych. Zaprezentowano w niej pierwszą w Polsce klasyfikację zwyczajów żywieniowych tej grupy konsumentów, zidentyfikowano strukturę czynników determinujących wymagania zmotoryzowanych turystów w stosunku do lokali gastronomicznych oraz zaprojektowano model wyjaśniający, w jaki sposób preferencje konsumentów z badanego segmentu uwzględniane są w dostępnej ofercie gastronomicznej.
Wyniki przeprowadzonych badań stanowią pierwszy w Polsce zestaw danych pierwotnych dotyczących rynku gastronomicznego dla zmotoryzowanych podróżnych. Mogą one stanowić podstawę identyfikacji luk badawczych i wyznaczania kierunków dalszych badań.

 

Treść:

  1. Metodyka badawcza
  2. Czynniki kształtujące wymagania klientów w stosunku do lokali gastronomicznych - przegląd literatury
  3. Żywienie w trakcie podróży turystycznych samochodem - wyniki badań jakościowych
  4. Zwyczaje żywieniowe zmotoryzowanych turystów oraz ich wymagania w stosunku do lokali gastronomicznych - wyniki badań ilościowych
  5. Jakość wybranych usług gastronomicznych w opinii osób podróżujących samochodami

DrukujE-mail